Reisdocumenten

by Raj
Als u op reis gaat naar Suriname, dan zijn de volgende documenten belangrijk:
  • Een geldig paspoort (minimaal 6 maanden geldig)
  • Een goedgekeurde E-Visum of E-Touristenkaart (geprinte versie)
  • Vliegticket
  • Rijbewijs en internationaal rijbewijs
  • Inentingen boekje
  • Douane formulier (in vliegtuig uitgereikt)

De eisen met betrekking tot Covid-19 vindt u hier: bekendmakingen Covid-19


Paspoort
Uw paspoort moet bij aankomst in Suriname aan de volgende eisen voldoen:
minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Suriname.
minimaal 2 lege pagina’s te hebben voor een visum en stempels die u bij aankomst en vertrek in Suriname ontvangt
het paspoort moet dezelfde zijn als welke gebruikt voor is voor aanvraag E-Visum.


E-visum of E-Toeristenkaart (geprinte versie)
https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online
Als u in Suriname aankomt, dient u te beschikken over een visum. De officiële website voor E-Visum of E-toeristenkaart is https://suriname.vfsevisa.com/suriname/online. Aanvraag kan alleen online. Per email ontvangt u het e-visum dat u zelf kunt uitprinten. Houdt u rekening met een afhandeltermijn van minimaal 3 (drie) werkdagen voor het e-visum en de e-toeristenkaart. De aanvraag mag op z’n vroegst 2 (twee) maanden voor het vertrek worden ingediend.

De toeristenkaart is uitsluitend bestemd voor toeristische doeleinden, vakantie en familiebezoek. Als je eenmalig Suriname in wilt reizen, volstaat een toeristenkaart en hoef je geen visum aan te vragen.
Als je meerdere keren Suriname bezoekt tijdens dezelfde reis, dan dien je een visum aan te vragen (en geen toeristenkaart). Je kunt een Visum (toeristenvisum) voor 2 maanden of 3 jaar aanvragen. Het visum kun je alleen online aanvragen. Als je naar Suriname gaat voor zaken moet je een zakenvisum online aanvragen.


Vliegticket
Een vliegticket kunt u digitaal op uw mobiele telefoon, als afgedrukt, meenemen. Het verdient aanbeveling om de tickets voor de heenreis, als de terugreis, op papier afgedrukt bij u te hebben. Dat is zeker van belang voor het verkrijgen van een toeristenkaart.


Internationaal rijbewijs (en rijbewijs)
In Suriname is een Internationaal Rijbewijs noodzakelijk naast uw Nederlandse rijbewijs, als u daar als niet-ingezetene bij een tijdelijk bezoek een (motor)voertuig wilt besturen. Ook als u een (motor)voertuig wilt huren, kan het verhuurbedrijf erom vragen.
Het is te verkrijgen bij ieder ANWB winkel en kost normaal € 18,95. Het document wordt direct in orde gemaakt, u moet wel een pasfoto mee. Het Internationaal Rijbewijs is 1 jaar geldig.


Inentingenboekje
www.vaccinatiesopreis.nl
Voor het reizen naar Suriname worden enkele inentingen aanbevolen. Als u vaccinaties nodig heeft dan krijgt u hiervan een inentingsbewijs mee. Het is verstandig deze mee te nemen op reis. Meer informatie over inentingen die benodigd zijn in Suriname vindt u hier: www.vaccinatiesopreis.nl


Douane formulier (in het vliegtuig uitgereikt)
Tijdens de vliegreis naar Suriname, wordt een groene formulier aan u uitgereikt om in moeten invullen. Daarop vult u persoonlijke als verblijfsgegevens op in, en ook zult u moeten aangeven of u goederen bij u hebt die u zult moeten aangeven.  Neem daarom een pen mee, zodat u dit formulier snel in het vliegtuig kunt invullen. Dit formulier zult u bij paspoortcontrole moeten tonen. Het onderste deel wordt bij paspoortcontrole eraf gescheurd en aan u terug gegeven. Deze zult u moeten bewaren in uw paspoort en moeten inleveren als u teruggaat naar Nederland.

Related Articles

Leave a Comment