Hier begint de sensatie ‘Suriname’

by Raj

Wanneer je aankomt in Suriname en uit het vliegtuig stapt, ervaar je het meteen aan den lijve. De brandende zon , de geuren van de natuur en de geluiden van tropische vogels dringen meteen tot je door. Dat is nou Suriname!

De eerste dag strijk je neer bij ‘t Vat’ of in de lounge bij hotel Torarica, in het hartje centrum van Paramaribo, om te genieten van Parbo bier en het lekker eten. En natuurlijk is het dan tijd om plannen te maken voor wat je de komende dagen allemaal gaat doen.

En ja, natuurlijk wil ik je daar graag een beetje bij helpen. Suridays is bedoeld als bron van informatie voor u, zodat u goed voorbereid bent op Suriname. Door meer begrip van Suriname zult u zeker beter in staat zijn om te genieten van wat het land te bieden heeft.

Suriname ligt in het Amazone gebied en de natuur is overweldigend mooi. Suriname is met 90 procent bos een van de bosrijkste landen ter wereld. Suriname kenmerkt zich door ongerept regenwoud, kolkende rivieren, prachtige watervallen en een ongekende flora en fauna, maar ook prachtige mangrovebossen, uitgestrekte savannen en mooie rivierstrandjes.

Het is echter niet alleen de natuur die Suriname tot zo uniek maakt, ook de harmonieuze mengelmoes van culturen, de unieke stad Paramaribo, de schat aan historische overblijfselen van het koloniale verleden en een mogelijke ontmoeting met de inheemse bevolking, die tot de dag van vandaag leeft volgens eeuwenoude gebruiken en tradities, maken een reis door Suriname tot een reis die je zal blijven herinneren. Vanzelfsprekend hoort daar het uitgebreide en lekkere Surinaamse eten bij.

Wat het voor Nederlandse toeristen makkelijk maakt, is dat Nederlands nog steeds de enige officiële taal is en een groot deel van de Surinamers ook Nederlands spreekt.

Respecteer de lokale bevolking van Suriname en accepteer hun vriendelijkheid. Maar weet dat men het, over het algemeen, veel minder goed heeft dan wij. En als u Suriname weer verlaat, dan hoop ik dat u ook met een ‘Surinaamse lach’ op uw gezicht het vliegtuig weer instapt.

Enjoy your suridays!

 

Related Articles

Leave a Comment