Veiligheid op straat

by Raj

Suriname is in principe een veilig land. Raadpleeg voordat je naar Suriname gaat wel altijd het actuele reisadvies in Suriname.

In Suriname komt criminaliteit voor, zoals zakkenrollen en diefstal. Maar ook meer gewelddadig, hierbij gebruikt men soms vuurwapens en kapmessen. Vaak gaat het om incidenten en is het geweld niet specifiek gericht op toeristen.

Net als in iedere vakantieland, kun je wel het beste voorzichtig zijn als toerist zijnde. Als je in hotel of appartement verblijft, dan is nachtbewaking aan te bevelen. Laat waardevolle spullen achter in een kluis in het hotel. Draag geen opvallende juwelen en verlies uw bezittingen niet uit het oog.

In algemene zin, is het verstandig om altijd gebruik te maken van betrouwbare taxi’s. Die zijn altijd wel te vinden. Maak bijvoorbeeld alleen gebruik van de door het hotel aanbevolen taxi’s.

Het wordt niet aangeraden op eigen houtje in het binnenland te reizen. Doe dat het liefst in georganiseerd verband, er zijn touroperators in Suriname.

Het wordt aangeraden om ’s avonds niet alleen over straat te lopen. Dit geldt vooral voor gebieden buiten de uitgangscentrum in Paramaribo, dat bevindt zich in de buurt van Torarica hotel.

Vermijd afgelegen gebieden, zoals stille straten en stille parken. Verder zijn er loslopende honden op straat, die over het algemeen niets doen, maar voorzichtigheid blijft geboden.

Maatregelen kun je eenvoudig nemen met anti diefstal accessoires (zie ook Tropenreisartikelen.nl

Heeft u echt hulp nodig dan zijn dit de alarmnummers in Suriname:

Politie: 115
Ambulance 113
Brandweer: 110

Related Articles